top of page

vie, 10 ene

|

Taradell

TONIS TARADELL 2025

10 - 11 - 12 GENER 2025

TONIS TARADELL 2025
TONIS TARADELL 2025

Horari i ubicació

10 ene 2025, 16:00 – 12 ene 2025, 12:00

Taradell, 08552 Taradell, Barcelona, España

Sobre l'esdeveniment

Taradell s'ha convertit en un referent dels Tres Tombs a Catalunya i, cada gener, pels volts de Sant Antoni Abat, dóna el tret de sortida al calendari dels Tonis a la comarca d'Osona. Es tracta d'una tradició centenària, que ha anat evolucionant al mateix ritme que les feines del camp han incorporat la tecnologia.

L'any 2011, la festa dels Tonis de Taradell es va declarar Festa Tradicional d'Interès Nacional tenint en compte que recupera  tradicions i costums que pràcticament havien desaparegut, la gran diversitat d'activitats que engloba i la implicació del conjunt de la població en una festa que ha esdevingut un fort element d'identitat local.

La Festa ha aconseguit combinar la tradició amb elements innovadors: implantació figura de l'hereu, recuperació de carruatges i eines, concurs escolars i fórmules de difusió, incorporació de TIC. (web i presència a les xarxes socials), camp de treball, participació en rodatges i series de televisió, Ecomuseu del Blat, tortells i panets de sant Antoni, fogueres de Sant Antoni i Tast del porc, recuperació de jocs tradicionals, passejades en burro, exposicions temàtiques, l' hora del conte i potenciació de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font l'espai Joan del Colomer.

Pel què fa al nostre acte principal, El passant dels Tres Tombs de Taradell, també es diferencia dels que es fan a la resta del país, ja que des del 1995 es fomenta el record de la tradició catalana de les feines del camp, el burro català i animals de treball com les mules, els matxos o les eugues que surten als carrers engalanats amb guarniments catalans i enganxats, generalment, amb carros que s'han recuperat i treballat al centre de l'Alzinar de la Roca, gràcies la col·laboració desinteressada de tot el municipi i de la seva gent.

El ressò i els reconeixements obtinguts, permeten afirmar amb rotunditat que les Festes dels Tonis de Taradell són un clar exponent dels valors que representen la FESTA, LA TRADICIÓ I LA CULTURA.

US HI ESPEREM!

Compartir este evento

bottom of page