top of page

mar, 16 abr

|

Taradell

PREINSCRIPCIONS CAMP TREBALL 2024

Preinscripcions 15 al 30 d'abril. cdt.artic@gmail.com Nom Cognom Telèfon DNI Correu electrònic

Ya no es posible registrarse
Ver otros eventos
PREINSCRIPCIONS CAMP TREBALL 2024
PREINSCRIPCIONS CAMP TREBALL 2024

Horari i ubicació

16 abr 2024, 12:00 – 30 abr 2024, 20:00

Taradell, 08552 Taradell, Barcelona, España

Convidats

Sobre l'esdeveniment

Preinscripcions 15 al 30 d'abril.

cdt.artic@gmail.com

Nom

Cognom

Telèfon

DNI

Correu electrònic

Descripció del camp de treball 🌱

Per poder desenvolupar les feines del camp de treball, els participants es dividiran en tres grups de treball rotatius. Aquests s’aniran tornant els llocs de treball: uns es dedicaran a la feina de restaurar carros a l’Alzinar de la Roca, els altres realitzaran la restauració dels guarniments del Eco-museu del blat; i els altres col·laboraran amb el Parc de les Olors de Taradell. Aquestes feines es realitzaran generalment pel matí. A la tarda es faran activitats de lleure pel poble.

També participarem a la festa del batre, organitzada per l’Eco museu del blat, de forma activa en la recerca i la pràctica de tot el procés del batre a pota. Aquí farem de reporters per fer un recull de tota la informació respecte al procediment i les vivències que comporta aquesta jornada.

Per aquest camp de treball és indispensable que cada participant porti la seva bicicleta i casc degudament revisada i en condicions, ja que tots els desplaçaments, tant per a l’execució de la feina com de les activitats de lleure, es realitzaran amb bicicleta. La bicicleta es farà servir la majoria dels dies. És per això que també es recomana que els participants del camp de treball estiguin habituats a anar amb bicicleta i, especialment, que tinguin motivació per fer-la servir.

Descripció de la feina tècnica🐎🌱

El camp de treball consisteix en restaurar els carros i les eines de la comissió de festes dels Tonis de Taradell amb l’ajuda i la supervisió d’un carreter de tota la vida.

També es restauren els guarniments i eines de l’Eco museu del blat sota el guiatge d’un baster. Els guarniments són aquells estris que feien falta per enganxar l'animal amb el carro o les eines per treballar el camp.

En la participació de la festa del batre ens transformarem en antropòlegs i part de periodistes, tot recollint informació de tot el procediment del batre a pota, on podrem observar com el blat es transforma amb farina i n’obtenim el pa.

+ INFO a la nostra web: https://www.tonistaradell.com/post/camp-de-treball-2024

Us hi esperem! 🥳

Compartir este evento

bottom of page